PAVLOVA z owocami i pistacjami / PAVLOVA with fruit and pistachios

PAVLOVA_100

PAVLOVA Z OWOCAMI I PISTACJAMI


  • 5 białek
  • 270g cukru
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 125g mascarpone
  • 0,5 szklanki śmietanki 30%
  • owoce do udekorowania
  • garstka pistacji

  • białka ubijamy z odrobiną soli do momentu, kiedy zaczną falować
  • dodajemy łyżeczkę octu winnego i ubijamy na sztywną pianę
  • ważne dodajemy po łyżce cukru i miksujemy ok. 7-10 sek. zanim dodamy kolejną. Szybko wsypany cukier może się nie rozpuścić lub upłynnić bezę! Całość wymaga odrobinę cierpliwości natomiast efekt w postaci poprawnie przygotowanej bezy da satysfakcję
  • na koniec dodajemy łyżeczkę mąki ziemniaczanej i mieszamy jeszcze ok 2 min.
  • na papierze do pieczenia odrysowujemy koło od tortownicy średnicy 21cm, papier odwracamy a rogi leciutko smarujemy ubitą pianą i przyklejamy do blaszki (nie będzie się odklejała podczas formowania bezy)
  • pianę wykładamy na środek koła, formujemy łopatką lekko od dołu ku górze
  • wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C pieczemy 5 min i otwieramy piekarnik zmniejszając temperaturę na min. (piekarnik gazowy) . W piekarniku elektrycznym suszymy bezę w temp. 100 °C przez ok 2h (zbyt wysoka temperatura spowoduje odbarwienie bezy)
  • po wyjęciu schładzamy
  • mascarpone miskujemy przez chwilę po czym wlewamy śmietankę i na najwyższych obrotach miksujemy do uzyskania kremu (ok 4min). krem układamy na środku bezy robiąc małe wgłębienie.
  • dekorujemy owocami

ENGLISH VERSION


  • 5 egg whites
  • 270g sugar
  • 1 teaspoon vinegar
  • 1 teaspoon cornstarch
  • 125g mascarpone
  • 0,5 cups of cream 30 %
  • fruit to decorate
  • pistachios

  • Whip egg whites with a pinch of salt until they begin to undulate
  • add a teaspoon of vinegar and whip stiff
  • important! add a spoonful of sugar, mix approx. 7-10 sec. before you add another. Quickly be scattered sugar may not dissolve or liquidate the meringue! Requires a bit of patience whole while the effect of properly prepared meringue give satisfaction
  • at the end, add a teaspoon of cornstarch and stir about 2 minutes more.
  • on baking paper we draw circle of 21cm diameter springform pan, and invert paper corners lightly smear whipped foam and glue it to the plate (will not peel off during the formation of meringue)
  • foam teaches at the center of the circle, we form a spatula gently from bottom to top
  • put in the oven preheated to 180 ° C and bake for 5 minutes to reduce the temperature of the oven open for min. (Gas oven). The electric oven temperature 100 ° C and dry it for about 2 hours (too high temperature causes discoloration of meringue)
  • mix mascarpone for a moment and then add the cream and at high speed, mix until the cream (about 4 min). Put in the middle meringue You need doing a small depression.
  • garnish with fruit
Advertisements

KOMENTUJ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s