CHILI CON CARNE z czerwonym ryżem/ with red rice

CHILI CON CARNE Z CZERWONYM RYZEM_100

CHILI CON CARNE z czerwonym ryżem/ with red rice


English version below


  • 0,5 kg mięsa wołowego (użyłem udźca)
  • 0,5 papryki czewonej
  • 3 papryczki chilli (2 zielone 1 czerwona)
  • 1 puszka pomidorów pelati
  • 3 cebulki dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka fasoli czerwonej mała (100g)
  • 1 szklanka czerwonego ryżu
  • 1 łyżka oregano
  • 1 łyżka kuminu (kmin rzymski mielony)
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • pieprz cayenne / sól / oregano świeże

  • mięso mielimy na drobnych oczkach maszynki
  • cebulę kroimy w ćwiartki, podsmażamy na oliwie, dodajemy czosnek i przyprawy: oregano, kumin, pieprz cayenne chwilę dusimy
  • wrzucamy mięso i wysmażamy dokładnie mieszając co jakiś czas. Dodajemy sos sojowy i cukier
  • do podsmażonego mięsa wrzucamy puszkę pomidorów rozdrobnionych łyżką drewnianą na patelni. doprawiamy do smaku sól, pieprz, cukier. Całość dusimy ok 20 min na małym gazie
  • dodajemy pokrojone w plasterki papryczki chilli (bez nasion lub z jak kto woli) oraz pokrojoną w paski paprykę czerwoną. Dusimy 10 min
  • gotujemy ryż, do chili con carne wrzucamy fasolkę, świeże oregano i podajemy.

  • 1 cup flour + 1.5 tablespoons per leaven
  • 5 kg of beef (I used the round )
  • 5 red paprika
  • 3 chillies ( 2 green 1 red )
  • 1 can of tomatoes pelati
  • 3 spring onions
  • 2 cloves of garlic
  • 1 small can of red beans ( 100g )
  • 1 cup red rice
  • 1 tablespoon oregano
  • 1 tablespoon cumin
  • 1 tablespoon dark soy sauce
  • 1 teaspoon sugar
  • cayenne pepper / salt / fresh oregano

  • meat grind to a fine mesh devices
  • onions, cut into quarters , fry in olive oil , add the garlic and spices: oregano, cumin , cayenne pepper stew moment
  • Throw the meat and cook thoroughly stirring occasionally. Add the soy sauce and sugar
  • and fried meat to throw a can of tomatoes, crushed in a pan with a wooden spoon . Season to taste salt, pepper, sugar. Active cook about 20 minutes on low throttle
  • add the sliced ​​chilies ( without seeds) and chopped red pepper strips . Cook 10 min
  • Cook rice, chili con carne to throw beans, fresh oregano and serve.

Walentynkowe menuZimowy Obiad

Advertisements

KOMENTUJ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s